Het leven van Annie MG Schmidt, door de ogen van haar kleinzoon

Geplaatst op

Vier afleveringen lang reisde kleinzoon Jonathan van Duijn door het leven van zijn oma. De montage van deze serie was complex, vanwege de beperkte hoeveelheid fragmenten die beschikbaar is van de grote musicals die Annie MG Schmidt heeft geschreven.  Het materiaal wat wél beschikbaar was klonk soms weer zo beroerd dat het eerst onbruikbaar leek. Maar door het te combineren met geluidsregistraties die destijds op LP zijn uitgebracht kon het toch nog fijne televisie opleveren. Voor deze serie moest alles uit de kast worden gehaald: op het gebied van montage, geluidsmixage en kleurcorrectie, maar ook fotobewerking en restauratie in Photohop,  animatie van foto’s in After Effects, verwijderen van logo’s en crew in Mocha Pro, en verwijderen van filmkrassen en vuil in Davinci Resolve.

Jonathan van Duijn, kleinzoon van Annie MG Schmidt, presenteerde de serie over zijn oma

te zien op NPO Start

Geef een reactie